среда, 25 ноября 2015 г.


Як починати  читати  книгу з дитиною?

    Слід  привчати дітей починати читати з обкладинки і титульної сторінки книги, на якій вказані прізвища автора, художника, видавництво, рік видання.  Діти , як правило, не  звертають  уваги й не намагаються запам’ятати ці відомості про книгу. Батькам слід терпляче запитувати  у  них імена автора і художника, назву книги. Корисно буває перед початком читання запитати дитину, які книги цього письменника вона вже читала і що про нього знає ?
   Трапляється, що дитина, прочитавши кілька сторінок, заглядає на останню сторінку, щоб швидше дізнатися, чим усе закінчилося.  Після  цього продовжує читати,  але  вже не так уважно, багато пропускає. Батьки мають стежити, щоб у дитини не з’явилася така шкідлива звичка. Не слід  розповідати  наперед, як розвиватимуться  події  й чим вони завершаться.
    Необхідно привчити дітей дотримуватися правил гігієни читання. Не можна читати при поганому освітленні. Світло має падати ліворуч і не на обличчя дитини, а на стіл із книгою. Також необхідно час від  часу  давати відпочинок очам.

Комментариев нет:

Отправить комментарий